:::: MENU ::::

Raid Adventure Team na skvelom 2. mieste

Na úvodnom podujatí svetového pohára FIA v Cross-Country Rally – Abu Dhabí Desert Challenge, sa premiérovo predstavila aj slovenská posádka. Manželia Juraj a Daniela Ulrichovci na Forde Raptorzajazdili na úvodnom prológu, ktorý sa išiel na okruhu F1 v Abú Dhabi, celkovo 24. najlepší čas a vo svojej triede T2 skončili na 2. mieste.

Niekoľkonásobní majstri zóny strednej Európy a minuloroční víťazi podujatia svetového pohára Baja Poland v kategórii T2 (sériové automobily) prišli do Spojených Arabských Emirátov potrápiť jazdcov zo svetovej špičky. Po prológu, ktorý sa išiel na okruhu Yas Marine Circuit im patrilo v ich kategórii 2. miesto. „V prológu o nič v podstate nejde, akurát o poradie na štarte úvodnej etapy, takže ten skutočný boj sa začne až v nej. Najdôležitejšie bude, aby sa nám vyhýbali technické problémy,“ povedal Juraj Ulrich.

25. ročník Abu Dhabí Desert Challenge má okrem prológu 5 etáp v púšti Liwa na hraniciach Spojených Arabských Emirátov a Saudskej Arábie. Na štart úvodnej etapy sa postavilo 48 posádok automobilov a 53 motoriek a štvorkoliek. Slovákov však v úvode rýchlostnej skúšky zradila technika a pre problémy s pohonom 4×4 prišli do cieľa až na 36. mieste.

„Dnes to bolo náročné, bez pohonu na všetky 4 kolesá sa v dunách nedá jazdiť, často sme sa vyhrabávali, ale preteky sú ešte len pred nami, Abu Dhabí Desert Challenge verím, že to dobehneme,“ povedal po príchode do bivaku pilot slovenskej posádky Juraj Ulrich.