:::: MENU ::::

Raid Adventure Team opäť na štarte World Cup-u

rallytabla-2017

Po menšej prestávke sa Raid Adventure Team opäť postaví na štart svetového pohára v Cross Country Rally.

Po menšej prestávke sa Raid Adventure Team opäť postaví na štart svetového pohára v Cross Country Rally. Tentokrát v kategórií T3 so svojou buggy Mosquito R1 Big Bang. Premiérovým podujatím World Cup-u sa tak stane pre buggy Hungarian Baja 2017 v maďarskom Veszpréme. Juraj_Ulrich

S novým vozidlom teamu sa predstaví Juraj Ulrich so štartovým číslom #18, ktorý sa na tomto podujatí zúčastnil už 5-krát, no ešte nikdy predtým bez spolujazdca. Úlohu pilota aj navigátora tak bude zohrávať iba Juraj, na čo doposiaľ nebol zvyknutý.

Prihlásených je stovka súťažiacich na ktorých čaká viac než 700km počas 3 dní. Všetko začne vo štvrtok (10.8.2017), kedy je naplánované administratívne a technické preberanie posádok. V piatok sa súťažiaci zúčastnia okrem briefingu aj 11km prológu, ktorý rozhodne o ich následných štartovacích pozíciách.

Baja Carpathia_startVíkend odštartuje v sobotu o 7:30, kedy vyrazí prvý súťažiaci z uzavretého parkoviska. Tridsaťsedem kilometrový prejazd dovedie jazdcov na štart 137km rýchlostnej skúšky. Ako prvé štartujú autá po nich motorky, štvorkolky a nakoniec kamióny. Poobede je podľa harmonogramu druhé kolo. V nedeľu sa idú dve 103km rýchlostné skúšky. Predpoveď na víkend hlási prevažne slnečno a občasné zrážky, čo by mohlo znamenať, že by všetko malo prebehnúť bez väčších komplikácií.  Súťaž zakončí o 16:30 vyhlasovanie víťazov na letisku BudaWest.