:::: MENU ::::

Nový Nissan Navara pre Raid Adventure team

Raid Adventure team má nové auto. Zástupca teamu Juraj Ulrich prevzal minulý týždeň v sídle spoločnosti J.M. Martin nové auto. Nový Nissan Navara mu osobne odovzdal Jaroslav Miškolci – majiteľ tejto spoločnosti, ktorá je autorizovaným predajcom značky v martinskom regióne.

Táto udalosť je ďalším krokom Raid Adventure teamu k rozšíreniu spolupráce so značkou Nissan. Vozidlo od predajcu smerovalo rovno do dielní úpravárenskej firmy O.R.C. v Bratislave, kde sa podrobí kompletnej prestavbe na súťažné vozidlo špecifikácie T2 pre súťaže cross country rally.

Juraj Ulrich: „Získanie nového auta je len prvým krokom na dlhej ceste, ktorá nás ešte čaká. Na to, aby sme sa už na jar budúceho roku postavili na štart niektorej zo súťaží cross country rally, budeme musieť absolvovať niekoľko mesiacov náročnej prestavby vozidla pre špecifikáciu T2 predpisov FIA. Nič nechceme nechať na náhodu a pri úprave vozidla sa budeme snažiť zužitkovať naše bohaté skúsenosti získané počas našej doterajšej činnosti. Sme vďační spoločnosti Nissan za to, že sa rozhodla zapojiť do športového diania práve prostredníctvom nášho teamu. Dúfam, že im túto podporu budeme môcť oplatiť kvalitnými športovými výkonmi.“

Raid Adventure team má vo svojej zbierke dva tituly Majstra SR v cross country rally a najmä tri tituly absolútneho víťaza diaľkovej rally Budapešť – Bamako, ktoré získal práve na vozidle Nissan Navara. Okrem prestavby nového vozidla, ktorá sa začína v týchto dňoch sa team aj intenzívne pripravuje na blížiaci sa štart štvrtého ročníka rally z Budapešti do Bamaka. Na ten sa 17.januára postaví však so svojim druhým vozidlom rovnakej značky, ktoré bolo práve pre túto rally pripravované pred dvomi rokmi. Pokúsi sa opäť v náročnej konkurencii 150-ich posádok z celej Európy obhájiť svoje predošlé úspechy. Po absolvovaní tejto súťaže team plánuje svoje staršie vozidlo prestavať na sprievodné a na novom Nissane sa zapojiť do seriálov Majstrovstiev SR a ČR cross country rally. Okrem toho má team ambície odštartovať aj na niektorých podujatiach svetovej série súťaží Baja.