:::: MENU ::::

Je dobojované ….

Ďakujeme všetkým, ktorí nám držali palce, tiež všetkým, ktorí nám akýmkoľvek spôsobom pomohli, aby sme sa mohli zúčastniť tohtoročnej rally a dostať sa až tak ďaleko.

Nedeľná etapa bola mimoriadne náročná a mnoho posádok malo vážne nehody. Tentokrát aj naša posádka Nissanu Navary mala nehodu, keď kvôli technickej poruche na brzdách v zákrute na extrémnom povrchu narazili do skaly a prevrátili sa cez strechu, pričom obaja členovia posádky utrpeli zranenia. Pomoci sa ujala posádka č. 52 Nádor Adventure Team, ktorá poskytla prvú pomoc a pomáhala pri prevoze do nemocnice.

Týmto by sme chceli vyjadriť poďakovanie Nádor Adventure Teamu za nezištnú pomoc, pričom sami utrpeli časovú stratu týmto počinom.

Juraj má zlomený stavec a Luboš má zlomené rebro. Kvôli tomuto posádka Juraja a Luboša so štartovným číslom 01 odstupuje zo súťaže a končí v tomoto ročníku Budapest – Bamako po 9. etape. Odstupujú zo 4. miesta, pričom na 3 miesto im chýbali už len tri body.

Naša druhá posádka Chevroletu Silverado Duramax, mala technické problémy popisované v predchádzajúcom príspevku. Po spomínanej oprave kolesa a bŕzd sa vrátili na trať, aby pokračovali v závode. Po chvíli jazdy sa situácia opakovala – znovu dostali defekt. To už začalo byť naozaj vážne, nemohli sa dostať z púšte, nikde okolo nich nebolo nikoho. Obetovali ďalší disk a po prejdení asi 50 km praskla aj posledná pneumatika, ktorú mali.

Subaru team, ktorý medzi tým už bol 90 km ďaleko sa pre nich vrátil, za cenu vlastnej časovej straty, za čo mu opätovne ďakujeme.

Posádka nemá už ani ráfiky, ani žiadne náhradné pneumatiky a na Sahare, kde sa momentálne nachádzajú, je nemožné kúpiť čokoľvek na auto americkej výroby . Vďaka veľmi náročnému, kemenistému a strmému terénu sa zničilo všetko, pomocou čoho sa dalo ísť, nefungujú už ani brzdy. V poslednom vyhodnotení si značne polepšili a držali sa na 4-5 mieste. Avšak zo spomínaných dôvodov, ale taktiež zo solidarity k posádke Nissanu Navary Raid Adventure Team I – Jurajovi Ulrichovi a Lubošovi Schwarzbacherovi, s ktorými chceli v závode pretekať odstupuje aj posádka č.65 Raid Adventure Team II. v zložení David Polišenský, Jaroslav Horák, Daniela Ulrichová, Jaroslav Kvapil.

Usporiadatelia sa žiaľ nestarajú o technickú stránku veci, teda hlavne ako dostať zničené autá a výbavu preč, teamy si všetko musia zariaďovať sami. Nanešťastie ťažkých havárii počas včerajšej etapy bolo viac a odstúpiť museli ďalšie posádky. Dozvedeli sme sa aj o posádke TV Duna, ktorá sa taktiež niekoľkokrát prevrátila cez strechu a úplne zničili auto. Našťastie posádka je v poriadku, avšak odstupujú zo súťaže a vracajú sa naspäť domov.
Dnes bol taktiež rozhodujúci deň, kedy sa posádky rozhodovali, či budú pokračovať až do Mali, kde mal byť pôvodný cieľ pretekov, napriek tomu, že hrozby teroristických útokov sú stále aktuálne. Asi 30 posádok sa rozhodlo oddeliť sa od ostatných a vyrazilo smer Bamako.
Obidve naše posádky strávia najbližšie dni v Laayoune, kde sa rozhodnú čo ďalej.

Ešte raz ďakujeme všetkým, ktorí nám držali palce, za podporu a pomoc.

Posádka 01 Nissan Navara
Juraj Ulrich
Luboš Schwarzbacher

Posádka 65 Chevrolet Silverado Duramax
David Polišenský
Jaroslav Horák
Daniela Ulrichová
Jaroslav Kvapil