:::: MENU ::::

Rábaköz Kupa 2010 – seriál FIA CEZ CCR

Posádka Raid Adventure Team, v zložení Juraj Ulrich – Daniela Ulrichová, sa zúčastnila prvý májový víkend prvej tohtoročnej súťaže seriálu FIA CEZ Cross Country rally v maďarskom Kapuváre.
Pre túto posádku to bola prvá možnosť vyskúšať upravený Nissan Navara po januárovej havárií v Afrike na súťaži Budapest-Bamako, ktorej sa pravidelne zúčastňujú.

Prinášame Vám tlačovú správu z tohto podujatia:

Prvá súťaž tohtoročného seriálu Zóny strednej Európy CEZ Cross Country Rally – II. Rábaköz Kupa sa uskutočnila 7.-9.mája na západe Maďarska v kúpeľnom mestečku Kapuvár.

Počet prihlásených posádok bol rekordný a tento krát nechýbala medzi prihlásenýmiposádka Raid Adventure Team-u s Nissanom Navara. Po vážnej nehode v januári na súťaži Budapest-Bamako sa podarilo teamu opraviť a prichystať auto na prvú súťaž seriálu, ktorého sa posádka plánuje tento rok zúčastniť.

Slovenská posádka bola treťou posádkou štartujúcou za Czech Dakar Team. Daniela Ulrichová je jednou z účastníčok prebiehajúceho projektu „Ženy pro Dakar“, ktorého výsledkom má byť účasť vybratých žien na svetoznámej súťaži Dakar 2011. Preto sa v rámci príprav na toto náročné podujatie spojila slovenská posádka s týmto českým teamom.
Počasie sa na tento víkend umúdrilo avšak po predchádzajúcich výdatných dažďoch bola prevažná časť trate podmočená a následne rozbitá po prejazde niekoľkých desiatok súťažiacich. Sobotný nočný dážď urobil z trate doslova kĺzačku, čo sa prejavilo v množstve kolízií.

Nissan Navara slovenskej posádky bol postavený v skupine T2, čo je trieda sériových vozidiel, o to viac teší výsledok, 1. miesto v skupine T2 a celkovo sa podarilo obsadiť 7. miesto v náročnej konkurencií a v ťažkom teréne s dĺžkou trate 519km.

„Veľmi sa tešíme z dosiahnutého výsledku. Opäť sme vsadili na osvedčený Nissan Navara a vyplatilo sa. Tento výsledok je pre nás cenný, protože to bola skúška našej práce a podarilo sa nám po nehode v Afrike dať auto do poriadku, odštartovať na tejto súťaži a obstáť v konkurencií,“ hovorí jazdec Juraj Ulrich
„Veríme, že sa nám podarí aj v ďalších súťažiach tohoto seriálu dosiahnuť minimálne také dobré výsledky ako na tomto prvom podujatí a samozrejme vnímame to ako tréning a prípravu na najťažšiu súťaž, ktorou je Dakar,“ dodáva Daniela Ulrichová.