:::: MENU ::::

4 tituly putujú na Slovensko – serial FIA CEZ CCR

Posledná, v poradí 8. súťaž tohtoročného seriálu Zóny strednej Európy CEZ Cross Country Rally – 8. Internext Vsetín sa uskutočnila v uplynulom prvom októbrovom víkende v Čechách.

Už ôsmy ročník tejto tradičnej českej súťaže v okolí Vsetína bol zároveň poslednou tohtoročnou súťažou viacerých seriálov. Zišlo sa tu celkovo 29 posádok prevažne z Poľska, ale samozrejme aj Českej Republiky, Maďarska a Slovenska.

Raid Adventure Team mal hneď trojnásobné zastúpenie v štartovnej listine. Okrem posádky Ulrich-Ulrichová s Nissanom Navara v skupine T2, tento krát aj s dvoma posádkami v skupine Quad. Rudolf Sajan a nováčik Sandra Ulrichová boli pripravení zabojovať v náročnej konkurencii. Ich cieľom bolo dosiahnuť čo najlepší výsledok vo svojej skupine a zároveň, v prípade len sedemnásťročnej Sandry, testovať novú techniku. Do súťaže nastúpila na Suzuki LTZ 400. V prípade Ruda Sajana zase prelomiť doterajšiu smolu a neustále technické problémy, ktoré mu na každej súťaži bránili dobre sa umiestniť.

Po administratívnom a technickom preberaní sa uskutočnil prológ s dĺžkou 2,6km na určenie poradia do druhého dňa. Krátky, ale o to náročnejší prológ na železničnom násype, len tri metre široká trať – naľavo priekopa a napravo osemmetrová roklina a potok. Išlo sa na dve kolá a započítaval sa lepší čas.

Do druhého dňa súťaže s ôsmimi RS odštartovala posádka Ulrich-Ulrichová na Nissane Navara z prvého miesta v svojej skupine, keď v piatok vyhrala prológ. Na tento deň bolo naplánovaných 82 km rýchlostných skúšok, rýchlych, prevažne šotolinových. Dva quady Raid Adventure team-u sa postavili na štart druhého dňa s rôznymi ambíciami. Medzi 10 súťažiacimi na štvorkolkách odštartoval aj 5-násobný víťaz Dakaru Josef Macháček, na tejto súťaži nenašiel konkurenciu, ostatné posádky však zvádzali medzi sebou súboje aspoň o ďalšie pozície. O to viac potom teší 3. miesto Ruda Sajana a 5. miesto Sandry Ulrichovej vo výsledkovej listine.

Táto súťaž je síce krátka svojimi traťami, ale veľmi rýchla, a často krát delili súťažiacich len stotiny sekundy. Nissan Navara sa statočne popasoval s konkurenciou a so všetkými rýchlostnými skúškami a napriek svojmu handicapu s brzdami, ktoré podľa predpisov taktiež musia ostať sériové, nakoniec obsadila 2. miesto v skupine T2.

Týmto by sme chceli oznámiť všetkým partnerom, priateľom, priaznivcom tohto športu a fanúšikom, že Raid Adventure Team a posádka Ulrich-Ulrichová so svojim vozidlom Nissan Navara po tejto súťaži definitívne získali v skupine T2 – sériových vozidiel:

1.miesto a zároveň titul „Víťaz v seriáli FIA Zóny strednej Európy za rok 2010″
1.miesto a zároveň titul „Majster Poľskej Republiky 2010″
1. miesto a zároveň titul „Víťaz Medzinárodných Majstrovstiev Českej Republiky 2010″
a taktiež 1. miesto a titul „Víťaz Medzinárodného Pohára SR 2010″

„Veľmi sa tešíme z dosiahnutých výsledkov. Na začiatku roka, po dokončení vozidla, sme si stanovili cieľ dosiahnuť niektorý zo stupňov víťazov v seriáli Zóny strednej Európy. Aj napriek nepríjemnej nehode, hneď v januári a môjmu zraneniu a zároveň aj testovaniu úplne nového vozidla, postaveného v našich dielňach, sa nám podaril úžasný výsledok. Som veľmi spokojný”, vyjadril sa Juraj Ulrich.

„Podarilo sa! Vyskúšali sme rôzne trate na viacerých súťažiach. Dlhé, krátke, rýchle, ale aj technické, v tropických teplotách ale aj v daždi a chlade. Z každej súťaže sme si odniesli okrem dosiahnutých umiestnení aj cenné skúsenosti, ktoré sme sa vždy snažili ďalej zužitkovať a zlepšovať či už techniku alebo seba. Sme presvedčení, že naše výsledky budú hovoriť za nás a že doterajší aj budúci partneri sa stanú úspešnými partnermi úspešného teamu”, hovorí Daniela Ulrichová.