:::: MENU ::::

Raid Adventure Team ukončil sezónu ziskom štyroch titulov

V roku 2010 sa Raid Adventure Team vrátil na trate európskych súťaží s novou technikou. Verní značke Nissan pripravili vo svojich dielňach model Navara Double Cab D40, postavený podľa špecifikácie T2. Vozidlá tejto triedy vychádzajú zo sériovo vyrábaných modelov, pre ktoré sú povolené len minimálne, hlavne však bezpečnostné úpravy.

Počas predchádzajúceho roka pripravované vozidlo sa po prvý raz predstavilo na januárovej súťaži Budapešť – Bamako. Po predchádzajúcich troch celkových víťazstvách sa piata účasť skončila zranením tímového pilota Juraja Ulricha. Vďaka bezproblémovej rekonvalescencii nebola ohrozená účasť tímu na úvodnej súťaži seriálu Zóny strednej Európy FIA. II. Rábaköz Kupa bola prvým maďarským príspevkom do seriálu a štart v nej premenila posádka v zložení Juraj Ulrich, Daniela Ulrichová na suverénne víťazstvo v triede T2.

Nemenej sa posádke červeného Nissanu darilo aj v nasledujúcich súťažiach. O víťazstvo v triede ich v Poľsku na súťaži Baja Carpathia pripravila netradičná prekážka – cenovka v palivovej nádrži. Svojmu premožiteľovi Aleksandrovi Sachanbinskému prehru oplatili hneď na nasledujúcej, najdlhšej a najhorúcejšej rally sezóny, Prohun 500 v Maďarsku.

V českej Příbrami sa bojovalo o body do štyroch šampionátov; Medzinárodných majstrovstiev Českej a Poľskej republiky, Pohára Slovenskej republiky a Zóny strednej Európy. Po prvý raz sa Ulrichovci ocitli v priamom súboji s poľskou dvojicou bratov Więcławekov a vyšli z neho víťazne. „Więcławek je skúsený a rýchly jazdec, s mnohoročnými skúsenosťami,” komentoval svojho súpera Juraj Ulrich. „Určite s ním treba do budúcna počítať.” Triumfom v triede si Ulrichovci zabezpečili vedenie vo všetkých štyroch seriáloch.

Návrat do Poľska bol pre slovenskú posádku víťazný. Výsledky Baja Poland sa opäť počítali do všetkých štyroch šampionátov a náskok Ulrichovcov začínal byť pre súperov kritický. Po vynútenom zrušení 8. O.R.C. Baja Slovakia, ktorú Raid Adventure Team zabezpečoval organizačne, sa posádky vrátili do Českej republiky. V čase konania 8. Internext Rally Vsetín už bolo známe, že záverečné podujatia Zóny a poľských majstrovstiev sa neuskutočnia. Ulrichovci si bez zbytočného rizika prišli po štyri medzinárodné tituly a stačilo im k tomu aj druhé miesto v triede T2.

Pre Juraja a Danielu Ulrichovcov sa sezóna 2010 skončila mimoriadne úspešne. Ich ďalšia príprava teraz smeruje k zisku štvrtého triumfu na rally Budapešť – Bamako. Šiesty ročník charitatívnej dobrodružnej rally štartuje 15. januára z Budapešti. Po troch dňoch sa z Európy presunie na africký kontinent a po prekonaní takmer osem a pol tisíc kilometrov skončí 30. januára v Bamaku, v Mali.