:::: MENU ::::

Bamako 2011 – 3.miesto v konečnom poradí

Hlásime sa po 10 dňoch už z cieľa v Bamaku. Tohtoročná rally bola mimoriadne náročna, organizátori prekonali sami seba, čo sa týka náročnosti úloh, ktoré pre nás pripravili. Často sa stalo, že sme hľadali neexistujúce dediny, na súťažné úlohy bolo viacero odpovedí, ktoré nám neboli uznané tiež sa viac krát stalo, že v maďarskom origináli bolo iné zadanie ako v našom anglickom preklade.

Pokracovanie…

Taktiež sa nám stalo, že sa našej posádke podaril ako jedinej stihnúť časový limit, za ktoré boli cenné body, ale nakoniec bol tento limit pri počítaní výsledkov zrušený.
V piatok sme napríklad dorazili do cieľa etapy v Keneiba ešte pred organizátorom a zaznamenávali sme časy ostatným posádkam.

Jedna z najťažších etáp bola 20. januára z Tazzarine do Ait Bheku (588 km) a tiež z Ait Bheku do Bojdour (635 km). Nie len kvoli Fort Bou Jerif v horách, kde nevedú cesty, ale aj to, že sme to museli absolvovať za úplnej tmy o 4 hodine ráno. Obe etapy boli v tomto nehostinnom prostredí vysoko v horách, išli sme len po úzkych, polorozpadnutých a nepoužívaných cestách až do Laayoune, kde sa nedávno odohral krvavý masaker v cudzineckom tábore.

Naopak najkrajšie etapy boli z Bou Lanouar do B2 Beach (280 km) a z B2 beach do Nouakchott (150 km) v národnom parku v Mauretánii, bivakom na pláži a potom 156 km po pláži do hlavného miesta.

Za zmienku stojí aj bivak pri Ružovom jazere v Dakare. Prvých 8 check pointov sme absolvovali cez úžasné pieskové duny od 6.00 ráno

Takže sme konečne v cieli, aj keď sme si trúfali na víťazstvo, dosiahli sme “len” tretie miesto, avšak ak sa obzrieme späť na všetky tie mimoriadne ťažké etapy, víťazmi sú vlastne všetci, ktorí vôbec prišli do cieľa, lebo veľa posádkam sa to ani nepodarilo.

Viac zážitkov z cesty prinesieme čoskoro, po návrate na Slovensko.

Ďakujeme všetkým, ktorí nás podporovali a držali nám palce.

ĎAKUJEME