:::: MENU ::::

Silk Way Rally 2012

Tak a je to tu, vyrážame na štart 4. ročníka náročnej diaľkovej súťaže Silk Way Rally v Rusku. Po minuloročnom úspechu, keď sa nám podarilo dosiahnuť 3. miesto v skupine T2 – produkčných vozidiel, opäť plánujeme zabojovať o popredné umiestnenie.

Od 7. do 13. júla si budeme merať sily s ťažkým terénom, počasím ale aj s ďalšími súťažiacimi zvučných mien. Za mnohými z nich stoja tímy mechanikov a sprievodných vozidiel, sú podporovaní rôznymi väčšími či menšími sponzormi.

Na trati dlhej 3 823 km sa vystriedajú všetky možné terény. Od pieskových ciest, cez duny, savanu, veľké stepi, až po horské a kopcovité trate. Štart bude opäť veľkolepý – v Moskve, priamo na Červenom námestí, na ktoré sú Rusi právom mimoriadne hrdí. Odtiaľ zamieria posádky do Volgogradu, cez Elistu, Maykop až do Gelendzhiku blízko Čierneho mora. Asistenčné vozidlá to budú mať tento rok trošku jednoduchšie, keďže dvakrát ostáva bivak na tom istom mieste, aj tak však budú musieť zdolať takmer 1 900 km popri celej súťaži.

Pozrite si priloženú reportáž v deň odchodu v relácii Teleráno v Markíze, kde im symbolicky odmávali štart na rally priamo moderátorky.