:::: MENU ::::

Raid adventure team sa úspešne zúčastnil medzinárodnej súťaže Hungarian Baja 2008

Okolie Balatonu hostilo počas uplynulého víkendu pretekárov s takmer všetkých kútov Zeme na medzinárodnej cross country rally Hungarian Baja. Táto súťaž bola už po niekoľký krát zaradená do seriálu Majstrovstiev Českej republiky a Slovenského pohára. Okrem toho mala po prvý krát aj štatút FIA svetového pohára súťaží Baja.

Člen Raid adventure teamu Juraj Ulrich, ktorý je trojnásobným víťazom diaľkovej rally Budapešť – Bamako, sa na tejto súťaži predstavil v nezvyčajnej úlohe. Prijal ponuku pražského ORC teamu a usadol na miesto spolujazdca vedľa Lukáša Vacovského do vozidla Toyota Land Cruiser, jazdiaceho v skupine T1. HungarianBaja2008_prologTáto novovytvorená posádka do súťaže nenastupovala so žiadnymi prehnanými ambíciami a jej cieľom bolo hlavne testovať vozidlo a jeho nastavenie pred blížiacou sa PAX rally v seriáli Dakar series. Túto úlohu bezchybne splnila a navyše sa jej podarilo dosiahnuť jeden z doteraz najväčších úspechov ORC teamu, a tým je absolútne druhé miesto v Slovenskom a Českom šampionáte. Posádke Toyoty sa vyhýbali problémy a tak sa mohla plne sústrediť na dosiahnutie skvelého výsledku, aj napriek neodôvodnenej takmer dvojminútovej penalizácii, ktorú hneď v úvode rally dostala od organizátorov.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAJuraj Ulrich: „Som veľmi rád, že sa mi v role navigátora podarilo naše auto úspešne odnavigovať až po cieľovú rampu. Spočiatku som mal z tejto úlohy obavy, pretože viem aká je náročná a viem aký bývam ja sám v role pilota prísny na svojich navigátorov. Trate Hungarian Baja poznám z minulosti, keďže som sa na nich sám zúčastnil ako jazdec počas predošlých ročníkov. Naše auto fungovalo skvele a Lukáš presne vedel čo si s autom môžeme dovoliť. Táto súhra bola hlavným dôvodom nášho úspechu“

 

 

Team Raid adventure momentálne intenzívne pracuje na vývoji nového vozidla s ktorým by sa mal na budúci rok predstaviť jednak na domácich podujatiach, ale aj v sérii svetového šampionátu súťaží Baja. Okrem toho nezanedbáva ani náročnú prípravu na blížiaci sa štvrtý ročník diaľkovej rally Budapešť – Bamako, kde sa pokúsi so svojim Nissanom Navara D40 obhájiť predošlé tri víťazstvá.